خرید و فروش رتبه های شرکت

خرید و فروش رتبه های شرکت

خرید و فروش رتبه های شرکت

خرید و فروش رتبه های شرکت

رتبه بندی شرکت ها و هزینه‌های اخذ رتبه

رتبه بندی در حقیقت معیاری است که به وسیله آن میزان کیفیت و کمیت کار پیمانکاران و مشاوران مشخص می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم شما را با اصطلاح رتبه بندی شرکت ها ، انواع آن و هر آنچه که به آن مربوط می‌شود بیشتر آشنا کنیم پس چنانچه می‌خواهید با اصطلاحات مربوط به رتبه بندی آشنا شوید با ما همراه باشید.


رتبه بندی شرکت ها چیست

یک شرکت برای این که بتواند با سایر شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی قرارداد ببندد به داشتن رتبه نیاز دارد و اگر این چنین نباشد شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی قادر به عقد قرارداد با آن شرکت نخواهند بود. علاوه بر این، یکی از شروط لازم برای اشخاص حقیقی و حقوقی داشتن رتبه است که باعث اعتبار بخشی به آن می‌شود و آن را در بین رقیبان شناخته شده‌تر می‌کند. به طور کلی به درجه بندی شرکت‌ها بر اساس تجربه، تخصص و توان مالی که دارند رتبه بندی شرکت ها گفته می‌شود که به نوعی معیاری برای صلاحیت گذاری شرکت بر اساس استاندارد‌های تعریف شده است.


مدارک لازم برای رتبه بندی شرکت ها

با توجه به این که شرکت های پیمانکاری در رتبه‌های متفاوتی بین 1 تا 5 درجه بندی می‌شوند بنابراین، علاوه بر مدارک و شرایط عمومی، هر یک از آن‌ها برای رتبه بندی به یک سری مدارک اختصاصی نیز نیاز دارند که ما در این قسمت به معرفی تعدادی از مدارک عمومی لازم برای رتبه بندی شرکت ها می‌پردازیم.


مدارک عمومی لازم برای دریافت رتبه پیمانکاری:

کپی برابر اصل مدارک شرکت از جمله:

الف) کپی برابر اصل شده مدارک ثبت شرکت سهامی خاص شامل مواردی چون اساس نامه، تاسیس و تغییرات، کپی شناسنامه و کپی کارت ملی همه سهام داران و اعضای هیئت مدیره میشود، و تمامی آن‌ها برای رتبه بندی شرکت ها ضروری هستند.

ب) کپی برابر اصل شده مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود شامل مواردی چون اساس نامه، تقاضا نامه، شرکت نامه، روزنامه رسمی، تاسیس و تغییرات، کپی شناسنامه و کارت ملی همه سهام داران و اعضای هیئت مدیره است.

کپی برابر اصل شده مدارک تحصیلی اعضای امتیاز آور شرکت از جمله:

الف) نامه استعلام سوابق بیمه که تاریخ شروع و پایان و شرکت هایی که برایشان بیمه پرداخت کردهاند در آن ذکر شده است.

ب) گواهی کار مرتبط با رشته درخواست شده که تاریخ شروع و پایان از طرف شرکت یا شرکت هایی که در گواهی بیمه اعلام شدهاند در آن ذکر شده است.

تصویر آخرین صورت وضعیت تایید شده یا اصل تاییدیه کارکرد توسط دستگاههای اجرایی برای کارهای نیمه تمام و مفاصا حساب بیمه برای کارهای تمام شده.

کپی آخرین صورت جلسه تغییر سهام

5. تصویر همه موافقت نامه ها

6. تهیه سربرگ شرکت در سه نسخه

7. الزام داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس برای مدیر عامل و دو سوم اعضای هیئت مدیره

8. اظهار نامه مالیاتی آخرین سال مالی پیش از تشکیل پرونده که توسط سر ممیز مالیاتی تایید و مهر شده باشد.

مدارک لازم جهت اخذ رتبه 4 پیمانکاری

همه مدارک عمومی برای ثبت شرکت

سه نسخه سربرگ شرکت

کپی برابر اصل صورت جلسه تغییر سهام

آخرین اظهارنامه مالیاتی

تصویر کلیه موافقت نامه های شرکت

تصویر مدارک شناسایی سهام داران و اعضای هیئت مدیره

کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای امتیاز آور شرکت

سوابق بیمه با ذکر تاریخ شروع و پایان دوره بیمه و نام بیمه کننده

گواهی کار مرتبط با رشته درخواست شده که از طرف شرکت هایی صادر شده است که نام آنها در گواهی سابقه بیمه ذکر شده است.

رتبه بندی شرکت ها ی پیمانکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی

سازمان مدیریت و برنامه ریزی که امروزه بیشتر به عنوان معاونت فنی و عمران استانداری شناخته شده است شرکت‌ها را در دو گروه پیمانکاری و مشاوره طبقه بندی می‌کند و هر یک از این دو گروه را نیز بر اساس میزان صلاحیت رتبه بندی می‌کند که این رتبه بندی برای شرکت های پیمانکاری رتبه‌های 1 تا 5 را شامل می‌شود و در آن رتبه 5 پایین‌ترین و رتبه 1 بالاترین رتبه‌ای است که به یک شرکت اختصاص داده می‌شود. همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی به شرکت های مشاور رتبه‌هایی بین 1 تا 3 را اختصاص داده است که رتبه 1 بالاترین و رتبه 3 پایین‌ترین رتبه است.

ملاک اصلی برای رتبه بندی شرکت ها ی پیمانکار، نیروی فنی مهندسی موجود در هیئت مدیره شرکت است در حالی که برای شرکت های مشاوره علاوه بر نیروی فنی مهندسی حاضر در آن امکانات فنی و نرم افزاری شرکت نیز در ارزیابی لحاظ می‌شود.


سامانه رتبه بندی پیمانکاران

سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی یا ساجات بزرگ‌ترین سامانه اطلاعات پیمانکاران و مشاوران است که از اواخر سال 1388 توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای ثبت اطلاعات به اجرا درآمده است و از آن زمان تا کنون توانسته است در جمع آوری اطلاعات بسیار موفق باشد و اطلاعات بسیار مفیدی را از شرکت‌ها در خود جای بدهد.

هدف از اجرای این سامانه تشخیص صلاحیت شرکت‌ها، حذف دلالان در رتبه بندی شرکت ها، شفاف سازی فعالیت مشاوران و پیمانکاران، جلوگیری از کاغذ بازی‌های اضافی و به طور کلی سرعت بخشیدن به مراحل اخذ رتبه است.

یکی دیگر از مزایای استفاده از سامانه ساجا در رتبه بندی شرکت ها این است که شرکت هایی که از طریق این سامانه برای اخذ رتبه پیمانکاری یا مشاوره اقدام می‌کنند این امکان را در اختیار دارند تا خودشان را با رقبا مقایسه کنند و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و در نهایت برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف خود اقدام کنند.


قیمت مدرک جهت رتبه بندی شرکت ها

همان طور که گفته شد شرکت‌ها برای اخذ رتبه باید نیروی امتیاز آور داشته باشند که منظور از نیروی امتیاز آور افراد و مهندسانی است که در رشته مورد تقاضا دارای مدرک و سابقه کار کافی هستند اما در صورتی که شرکتی چنین شرایطی را در اختیار نداشته باشد می‌تواند برای اخذ رتبه، مدرک لازم را خریداری یا اجاره کند. قیمت اجاره مدارک نیز با توجه به مدرک تحصیلی و میزان سوابق کاری و بیمه‌ای متغیر است.


استعلام رتبه شرکت های پیمانکاری

متقاضیان می‌توانند از دو روش برای استعلام رتبه بندی شرکت استفاده کنند:

استعلام رتبه بندی توسط متقاضی یا استعلام از طریق وکلا و موسسات حقوقی فعال در زمینه ثبت شرکت.

علاوه بر این می‌توانید برای استعلام رتبه شرکت‌ها و تعداد کارهای در دست اجرای آن‌ها به آدرس اینترنتی www.sajar.mporg.ir مراجعه کنید. پس از ورود به صفحه اصلی سایت می‌توانید در قسمت جستجو، نام کامل شرکت مورد نظر را وارد کنید و پس از آن با بارگذاری نام شرکت روی آن کلیک کنید تا اطلاعاتی شامل مشخصات شرکت، کارهای در دست اجرا و ظرفیت آزاد را در اختیار شما قرار دهد.


سقف قرارداد رتبه 5

ظرفیت قرارداد پیمانکاران تعیین می‌کند که پیمانکار در یک رشته مشخص با رتبه بندی معین در طول یک سال برای کار با چه تعداد پروژه و تا چه میزان ارزش ریالی مجاز است. رتبه شرکت یکی از تاثیرگذارترین عوامل در تعیین سقف قرارداد پروژه‌هاست به طوری که هر چه رتبه یک شرکت بالاتر باشد سقف قراردادهای سالانه او نیز به همان میزان افزایش می‌یابد. برای یک شرکت رتبه 5 تعداد کار مجاز برابر با 5 و ضریب برابر با 40 است. اما با توجه به آیین نامه ابلاغی سال 95 برای محاسبه سقف قراردادهای یک شرکت می‌توانید از رابطه زیر کمک بگیرید:

سقف ارزش قراردادهای پیمانکاران = ۱۳۹× ضریب متوسط افزایش وزنی براساس شاخص‌های تعدیل سالانه × ضریب حداکثر مبلغ و ظرفیت در هر رشته × ضریب هر پایه .


هزینه اخذ رتبه 5

علاوه بر این که هزینه اخذ رتبه 5 با توجه به نوع موسسه‌ای که برای انجام این کار از آن کمک می‌گیرید متفاوت است با توجه به نوع مدارک شرکت نیز نوسان‌هایی در قیمت‌ها دیده می‌شود. بنابراین برای تعیین قیمت هزینه ثبت شرکت مهم‌ترین کاری که باید انجام شود بررسی پرونده شرکت است.

به طور کلی هزینه اخذ رتبه 5 مواردی چون هزینه کارشناسی پرونده و هزینه‌های صدور گواهینامه صلاحیت پیمانکاری را شامل می‌شود که این مقدار به طور مستقیم به خزانه داری کشور واریز می‌شود و در شرایطی که پرونده شرکتی برای کارشناسی به انجمن‌های زیر مجموعه سازمان ارسال شود علاوه بر این هزینه‌ها، هزینه کارشناسی پروژه نیز به مجموع هزینه‌ها اضافه خواهد شد.


قیمت شرکت رتبه 5 ابنیه

همان طور که در قسمت قبل اشاره شد قیمت شرکت‌ها علاوه بر رتبه آن‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که می‌تواند قیمت شرکت هایی با رتبه مشابه را از یکدیگر متمایز کند. مورد گفته شده درباره قیمت شرکت رتبه 5 ابنیه نیز صادق است و عوامل مختلفی چون تعداد نیروی فنی، سابقه و تجربیات و توان مالی اعضای هیئت مدیره در تعیین قیمت آن تاثیرگذارند.


گرفتن مشاوره از متخصصان کمک بزرگی برای تسهیل رتبه بندی شرکت ها خواهد بود. از طریق شهر24  از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.